Telefon

0744157654

Email

kineto.ofelia.fonoage@gmail.com

Program de funcționare

Luni și Vineri: 9.00-15.00, Marți și Joi: 13.00-20.00

Întregul corp, în echilibru

Reechilibrarea posturală – nu putem să echilibrăm o singură structură iar restul corpului să nu fie abordat. De ce? Deoarece totul este un întreg, fiecare structura este în conexiune cu o alta și  aceasta la rândul ei cu o altă structura și tot așa; conexiune care se realizează prin intermediul fasciei – pelicula care invelește corpul nostru la interior și la exterior și este în legătură directă cu creierul. Și atunci când un pacient se prezintă în cabinet, indiferent de durere sau simptomatologie, posturologul se va adresa și structurilor din vecinătate dar și celor de la periferie, astfel încât va crea un echilibru stabil aplicând diferite tehnici manuale sau ajutându-se de diferite accesorii (benzi kinezio, ventuze, pistolul cu vibrație, plasturi, perne)
Beneficii:

  • imediat după încheierea ședinței de tratament pacientul simte o relaxare profundă și o ușurare a corpului, efect care apare datorită detensionării musculare ;
  • conștientizează el însuși zonele care sunt blocate sau care au nevoie de ajutor; procesul de vindecare se declanșează aproape imediat deoarece se crează un spațiu benefic pentru întreg corpul; în unele situații apare claritate, eliberarea blocajelor emoționale, relaxarea organelor interne, stabilizarea ritmului cranian, cardiac și respirator – astfel încât mediul devine propice pentru declanșarea procesului de vindecare; nu are contraindicații.

Termenul de osteopat este confundat adeseori cu chiropractician. Un osteopat este cel care aplică diferite tehnici, printre care și manipulări atunci când situația o impune, iar chiropractorul în general se axează doar pe un tratament care conține doar manipulări sau/și tehnici mai dure. Osteopatul descoperă și înlătură eficient cauza bolii/durerii și manifestările ei aplicând un tratament individualizat bazat pe cunoașterea profundă a anatomiei, fiziologiei și biomecanicii corpului uman.

× Cum vă putem ajuta?